Ankara'da Bebek Bezini Tane İle Satan Bakkal: Paket Alabilen Kimse Yok!

Ankara'da Bebek Bezini Tane İle Satan Bakkal: Paket Alabilen Kimse Yok!

Ankara'da enflasyon bebek bezini tekli sattırıyor! Bakkal tek tek satıyor, vatandaş temel gıdayı veresiye alıyor. Ekonomik kriz derinleşiyor.

ANKARA - Türkiye’de enflasyonun her geçen gün artması, vatandaşların temel ihtiyaçlarına erişimini zorlaştırıyor. Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte askıda ekmek ve fatura gibi uygulamalar yaygınlaşırken, bebek bezleri de bu durumdan nasibini aldı. Ankara’da bir bakkal, artan fiyatlar nedeniyle bebek bezlerini tek tek satmak zorunda kaldığını belirtiyor.

Bakkal Bebek Bezini 7,5 Liraya Tane İle Satıyor

Bebek Bezi Bağlama

Ankara’da 25 yıldır bakkallık yapan Hataylı Vasfiye Dağıstan, bebek bezlerinin paket fiyatlarının yükselmesi nedeniyle vatandaşların alım gücünün düştüğünü ifade ediyor. Dağıstan, “Bir adet bebek bezini 7,5 liraya satıyorum. Paket alabilen kimse yok” diyerek durumu özetliyor. Süpermarketlerde alarmla satılan bebek bezleri, küçük esnafta tekli satışa sunuluyor.

Bu durum Ankara’da ve benzer ekonomik sıkıntıların yaşandığı diğer şehirlerdeki küçük esnaflarda ve vatandaşlarda görülüyor. Haberimize konu olan bakkallar Ankara’da faaliyet gösteriyor.

Ekonomik Zorluklar Gittikçe Kötüleşiyor

Bebek Bezi

Enflasyonun yükselişi ve ekonomik zorluklar bir süredir devam ediyor ancak son dönemde temel tüketim ürünlerindeki fiyat artışları vatandaşları daha da zor durumda bırakıyor. Bakkalların ifadeleri, bu durumun giderek kötüleştiğini gösteriyor.

Enflasyon Vatandaşları Nasıl Etkiliyor?

Bebek Bezi

Enflasyon, vatandaşların alım gücünü düşürerek temel ihtiyaçlara erişimini engelliyor. Bakkallar, müşterilerine veresiye satış yapmak zorunda kalıyor. 40 yıldır bakkallık yapan 65 yaşındaki Tuncay Kıvanç, insanların ekmek, makarna ve yumurtayı bile veresiye yazdırdığını belirtiyor. Emekli Bayram Alyurt ise 23 bin lira maaş almasına rağmen geçinmekte zorlandığını dile getiriyor.

Neden Bu Durumda?

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon ve TL’nin değer kaybı, ürün fiyatlarının sürekli artmasına neden oluyor. Üretim maliyetlerindeki artış ve döviz kurundaki yükseliş, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünlerini dahi lüks tüketim haline getiriyor.

Ankara'da Tek Bebek Bezi Satan Bakkal Videosunu İzle:

Kaynak: Halk TV