Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi İçin Yarın Mısır'a Gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi İçin Yarın Mısır'a Gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatı'nın 11. Zirve Toplantısı'na katılmak üzere 19 Aralık'ta Mısır'ı ziyaret edecek. Ziyaretin ana gündem maddesi Suriye konusu olacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Mısır'a gideceğini duyurdu. Erdoğan'ın ziyareti, 11. Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatı Zirve Toplantısı kapsamında gerçekleşecek.

Erdoğan Kabine

"Gençlere Yatırım ve KOBİ'lere Destek: Yarının Ekonomisini Şekillendirmek" temasıyla düzenlenecek zirveye hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin ve Lübnan'daki durum hakkında düzenlenecek özel oturuma da iştirak edecek.

Zirvede İkili Görüşmeler Yapılacak

Recep Tayyip Erdoğan

Fahrettin Altun, zirveye katılacak devlet ve hükümet başkanlarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili görüşmeler gerçekleştireceğini de bildirdi. Bu görüşmelerde güncel küresel ve bölgesel meselelerin ele alınması bekleniyor.

Suriye Konusu Ön Planda Olacak

Suriye Rejimi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevkidaşlarıyla yapacağı görüşmelerde Suriye ve Filistin konularının ön planda olacağını vurguladı. Bölgesel istikrar ve güvenlik açısından kritik önem taşıyan bu meselelerde fikir alışverişinde bulunulacak.

D-8 Teşkilatı üyesi ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin geliştirilmesine de odaklanılacak zirvede, gençlere yönelik yatırımlar ve KOBİ'lere sağlanacak destekler masaya yatırılacak.

Zirve sonrasında D-8 ülkeleri arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve somut iş birliği adımlarının atılması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevkidaşlarıyla yapacağı görüşmeler, bölgesel sorunların çözümü yolunda önemli mesajlar verecek.