Yapay Zeka Destekli Akıllı Saat Uygulaması Tırnak Yeme Alışkanlığını Yüzde 93 Doğrulukla Tespit Ediyor

Yapay Zeka Destekli Akıllı Saat Uygulaması Tırnak Yeme Alışkanlığını Yüzde 93 Doğrulukla Tespit Ediyor

Karabük Üniversitesi'nden araştırmacılar, tırnak yeme alışkanlığını önleyen yapay zeka destekli akıllı saat uygulaması geliştirdi. Uygulama yüzde 93 doğrulukla çalışıyor.

Habere Hızlı Bakış:

  • Karabük Üniversitesi'nden Doç. Dr. Eftal Şehirli ve doktora öğrencisi Abdullah Alesmaeil, tırnak yeme alışkanlığını önlemeye yönelik yapay zeka destekli akıllı saat uygulaması geliştirdi.
  • Sistem, el hareketlerini algılayarak tırnak yeme davranışını tespit ediyor ve kullanıcıyı sesli uyarıyla bilinçlendiriyor.
  • Üç aşamalı analiz yöntemiyle çalışan uygulama, hareketi yüzde 93 doğrulukla belirleyerek yüksek bir başarı oranı sunuyor.

Yapay Zeka Destekli Akıllı Saat Uygulaması Tırnak Yeme Alışkanlığına Son Veriyor

GEMEREK GÜNDEM - Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Eftal Şehirli ve doktora öğrencisi Abdullah Alesmaeil, tırnak yeme alışkanlığını önlemeye yönelik yenilikçi bir çalışma gerçekleştirdi. Geliştirdikleri yapay zeka destekli akıllı saat uygulaması, el hareketlerini algılayarak tırnak yeme davranışını tespit ediyor ve kullanıcıyı sesli uyarılarla bilinçlendirerek bu alışkanlıktan kurtulmalarına yardımcı oluyor.

Üç aşamalı bir analiz yöntemiyle çalışan uygulama, elin yüze gitmesi, hareket ve sınıflandırma adımlarından oluşuyor. Bu sayede sistem, tırnak yeme hareketini yüzde 93 gibi yüksek bir doğruluk oranıyla belirleyebiliyor. Doç. Dr. Şehirli, projenin başlangıçta sadece tırnak yemeyi hedeflediğinde başarı oranının yüzde 10 seviyelerinde kaldığını, ancak üç ayrı aşamaya bölmekle birlikte başarı oranının yüzde 90'ı geçtiğini belirtti.

Yapay Zeka Destekli Akıllı Saat Uygulaması Tırnak Yeme

Akıllı saate yüklenen uygulama, arka planda çalışarak kullanıcının eli kontrolsüz bir şekilde ağzına gittiğinde birkaç saniye içerisinde alarm veriyor. Doç. Dr. Şehirli, projenin danışmanlığını üstlenirken, Dubai'de çalışan doktora öğrencisi Abdullah Alesmaeil ile online toplantılar yaparak uygulamayı geliştirdiklerini ifade etti.

Kaynak: KRT