Ankara'da EGO Şoförüne Silahlı Saldırı: Neler Yaşandı?

Ankara'da EGO Şoförüne Silahlı Saldırı: Neler Yaşandı?

Ankara'da EGO şoförüne yapılan silahlı saldırının detayları ortaya çıktı. Tartışma sonrası durağa dönen şüpheli, 3 el ateş etti. Güvenlik kameraları o anları kaydetti.

Ankara'da bir EGO otobüs şoförüne yönelik silahlı saldırı gerçekleşti. Keçiören'de yaşanan olayda, bir yolcu ile şoför arasında çıkan tartışma sonrasında, şüpheli şahıs durağa geri dönerek personele ateş açtı. Saldırı anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

OLAYIN DETAYLARI

Polis

Olay, Keçiören Sanatoryum Caddesi'nde, Emekli Durağı mevkiinde saat 15:55 sıralarında meydana geldi. 252 numaralı hatta görevli EGO şoförü ile bir yolcu arasında henüz bilinmeyen bir nedenle sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından olay yerinden ayrılan şüpheli, saat 17:40 sularında Atapark Hareket Noktası'na geri döndü ve şoföre tabancayla üç el ateş etti.

SALDIRI SONRASI YAŞANANLAR

Ambulans

Duraktaki diğer personelin ihbarı üzerine olay yerine hızla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, yapılan ilk müdahalede mermilerden birinin şoförün bacağına isabet ettiğini belirledi. Yaralanan EGO personeli, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis Girilmez

Saldırının ardından olay yerinden kaçan şüpheli, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin kullandığı silah da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından şüphelinin adliyeye sevk edileceği bildirildi. Saldırı anı, çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, olaya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"EGO Genel Müdürlüğü olarak, çalışanlarımızın can güvenliğinin bizim için öncelikli olduğunu ve bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulamak isteriz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmış olup, adli makamlarla iş birliği içinde olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için gerekli çalışmalar yürütülecektir. Saldırıda yaralanan personelimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Bu saldırı, EGO personelinin güvenliği konusunu tekrar gündeme getirdi. Yetkililer, benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

GÜVENLİK KAMERALARI OLAY ANINI KAYDETTİ

Polis

Saldırı anına dair güvenlik kamerası görüntüleri, olayın vahametini gözler önüne serdi. Görüntülerde, şüphelinin durağa gelerek ateş açtığı anlar net bir şekilde görülüyor. EGO şoförüne yapılan bu saldırı, kamu çalışanlarının güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.

Ankara'da EGO Şoförü Saldırıya Uğradı Videosunu İzle: