Antalya Teleferik Kazası Davasında 5 Sanık Adli Kontrolle Serbest
Antalya teleferik kazası davasında flaş gelişme! 5 tutuklu sanık adli kontrolle serbest bırakıldı. İşte duruşmada yaşananlar ve detaylar.
Antalya'da yaşanan teleferik kazasıyla ilgili davada önemli bir gelişme yaşandı. 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı, ayrıca 174 kişinin 23 saat mahsur kaldığı teleferik kazası davasının 5. duruşması görüldü. Duruşmada 5 tutuklu sanık, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
TELEFERİK KAZASI DAVASINDA SON DURUM
Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ahmet Buğra Samsunlu, Serkan Yellice, Serdar Tezcan, Okan Erol ve Suphi Kaplan hazır bulundu.
Kazayla ilgili açılan davada, 12 kişi sanık olarak yargılanıyor ve bu kişilerden 6'sı tutuklu bulunuyordu. Tutuklu sanıklar, bir önceki duruşmada tahliye edilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu kişilerdi.
ŞİKAYETÇİLERDEN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR
Duruşmada olay anını anlatan şikayetçilerden Dilek Güvener, "Aniden büyük bir sarsıntı oldu. Kopma, devrilme ve kıvılcım gibi bir şey görmedim, korkudan çok da etrafıma bakamadım.
Sanıklardan şikayetçi değilim" ifadelerini kullandı. Müştekilerden Fatma Tural ve İrem Nazlı Özcan da sanıklardan şikayetçi olmadıklarını belirtti. Bu ifadeler, davanın seyrinde dikkat çeken bir nokta olarak öne çıktı.
MAHKEME KARARI VE SONUÇ
Duruşma savcısı, ara mütalaasında tutuklu sanıklardan Suphi Kaplan'ın adli kontrolle serbest bırakılmasını, diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamını talep etti.
Ancak mahkeme heyeti, tutuklu bulunan 5 sanığın da adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verdi. Bu karar, davada yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirilebilir. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.
İDDİANAMEDE NELER VARDI?
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianamede, kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş'ün yakınları dahil olmak üzere 150 kişi şikayetçi olarak yer alıyor.
İddianamede, Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol ve Serkan Yellice'nin de aralarında olduğu 12 kişi sanık olarak kabul ediliyor. Savcılık, 12 sanığın 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan cezalandırılmasını talep ediyor ve 27'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.
KAZA NASIL MEYDANA GELMİŞTİ?
12 Nisan 2024 tarihinde Konyaaltı'nda meydana gelen teleferik kazası, büyük bir panik ve üzüntüye yol açmıştı. Bir kabinin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralanmış ve 174 kişi ise teleferikte mahsur kalmıştı.
Kazanın ardından arama kurtarma çalışmaları başlatılmış ve mahsur kalanlar yaklaşık 23 saat süren çalışmalar sonucu kurtarılmıştı.