Çorum OSB'de Lavaş Fabrikasında Yangın: 3 Kişi Hastaneye Kaldırıldı
Çorum OSB'deki lavaş fabrikasında çıkan yangında dumandan etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Vali Çalgan, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.
Habere Hızlı Bakış:
- Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir lavaş fabrikasında yangın çıktı.
- Dumandan etkilenen 4 kişiden 3'ü hastaneye kaldırıldı, 1 kişi ayakta tedavi edildi.
- Çorum Valisi Ali Çalgan, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.
- Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için Jandarma Genel Komutanlığı'ndan teknik heyet davet edildi.
GEMEREK GÜNDEM - Çorum Organize Sanayi Bölgesi 16. Cadde üzerinde faaliyet gösteren bir gıda firmasına ait lavaş fabrikasında, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Yangın ihbarının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Jandarma ekipleri, yangın sırasında fabrikada bulunan çalışanları servisler aracılığıyla tahliye etti. Yangın esnasında dumandan etkilenen 4 kişiden 3'ü hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, 1 kişiye ise olay yerinde ayakta müdahale edildi.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Çorum Valisi Ali Çalgan, yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını belirtti. Çalgan, ilk ihbarın ardından Çorum Belediyesi ve Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ne ait 7 itfaiye aracının yangına müdahale ettiğini, ayrıca özel şirketlere ait tankerlerin de yangın bölgesine sevk edildiğini ifade etti.
Vali Çalgan, yangında dumandan etkilenen 3 kişinin Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, panik atak geçiren 1 kişinin ise çevredeki hastanelere kaldırıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Çalgan, soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı'ndan teknik bir heyetin davet edildiğini ve bu ekibin yarın yanan fabrika binasında incelemelerine başlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: KRT