Sivas'ta Minibüs ve Otomobil Çarpıştı: 1 Ölü, 17 Yaralı, 2 Kişinin Hayati Tehlikesi Devam Ediyor
Sivas'ta servis minibüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Kazada öğretmen ve sağlık personeli de yaralandı. Yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesi sürüyor.
Sivas'ın Çeltek köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, öğretmen ve sağlık personelini taşıyan servis minibüsü ile bir otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
Kaza Nasıl Oldu?
Kaza, saat 16.30 sıralarında Yıldız beldesi yolu üzerinde meydana geldi. Öğretmen ve sağlık personelini taşıyan 48 ATY 416 plakalı servis minibüsü, karşı yönden gelen 58 AEJ 663 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan Turan Naçar (69) hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Yaralılara Hava ve Kara Ambulansları ile Müdahale Edildi
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralılardan bir kısmı ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralılar için de bölgeye Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans helikopter gönderildi.
Sürücüler Amca Çocuğu Çıktı
Kazada minibüsü kullanan sürücünün Burak Naçar, otomobili kullanan sürücünün ise amcasının oğlu Halil İbrahim Naçar olduğu belirlendi. Her iki sürücünün de merkeze bağlı Olukman köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Kazanın virajlı yolda sürücülerin dikkatsizliği sonucu yaşandığı tespit edildi.
Vali Şimşek: "2 Kişinin Hayati Tehlikesi Var"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Şimşek yaptığı açıklamada, "Kaza sonucunda maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. Hayati tehlikesi olan 2 vatandaşımız var. Servis aracındaki 15 kamu personeli yaralı durumda" dedi. Şimşek, hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Vali Şimşek daha sonra hastaneleri ziyaret ederek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Kazanın ardından bir süre ulaşıma kapanan Yıldız beldesi yolu, araçların kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Kaynak: KRT